Sunday

haVe FuNn.. :-)


alhamdulillah..
akhirnye test enterprise system yang ku nntikan selesai sudah di jwab hari ini..
banyak expectation yang ku dan housemate yang bernama kak jun ni buat malam tadi tentangsoalan yang bakal keluar.. huhuu.. investigate pnye investigate ktorg mndpat tahu 8 soalan yang bakal keluar..
hmm.. cuak benor ase.. notes belum habis ditelaah.. lecturer ckap 4 tp yg telah disiasat berjumlah 8.. argghhh.. gi mana ini.. huhh.. xpe nida pasrah aje yer.. (dalam hati ape nk jadi jadilah.. hahah.. itulah kata2 semangat yg sentiasa lahir dibibirku bila rase diri ni di selubungi pelbagai tanda tnya.. hari dah nak pagi.. nota tak habis2 lagi di baca..

Dari berbuka ke shur.. dari shur ke pagi hinggga mata ni xdpt nk dilelapkan
tengoklah mata panda tu macam mane.. O-O
Ase da mcm jd mata panda da.. huhuuu..


Sampai aje waktu exam ktorg yg diadakan di lecture hall.. masing menunjukkan berbagai ragam.. bile lihat je kertas soalan huhuu.. jumlah soalan hanyelah 3.. bibir da mngukirkan senyuman hmm.. sangkaan ktorg salah belaka!! huhuu..
tapi dalam hati.. mge2.. soalannyer senang.. hmm.. kesimpulannyer,, blehla jwab..
yang penting test da abis heheh.. tp ini cume test 1,, lpas ni ade lagi test.. huhuu.. bkan ape.. study in master level takde final.. marks is focusing on our test and other asessments.. hmmm... itu yang mnyebabkan ktorg cuak.. hahhah..
~gud luck to all~~:)
anyway wish gud of luck to all of my frens..






ok.. ready 2 enjoy.. have funn..!! heeee~~ :)

 *******************************
Balik aje rumah dah plan dgn housemate nk ganti blik tdo malam tadi yang tak ckup.. hehehee.. biasalah.. benda lain takpe.. hihiiii... actually cian kt badan ni coz dye memerlukan rehat yang secukupnyer jgak kan.. heeeee~~
tapi sebenarnyer benda lain yang dibuat.. nak tahu ape??
i like to show u my collection that i have get from a special person.. teetttt.!!. xtahulah spekan orangnye..
but it..


**inilah bendenyer... (thanks awk.... (- _*)Y..)
 really make me touch n sometimes give me some spirit even that person do not know that huhuu.. :)
juz want to appreciate it... ok... (^,^)...
Sometimes my heart feel so strees with my environments.. situation that sometimes make me think about some of words..
yang berbunyi...

"jgn tggalkn org yg kita syg utk org yg kita suka krn org yg kita
 suka akn tgglkn kita utk org yg mrk syg,,jgncuba dptkn apa
 yg kita syg tp syglah dgn apa yg kita ada"
So appreciate lah orang yang sayang pada diri kita..tidak mengira lah kpd coupling.. but friends might also.. kte kne pandai mncari kawan2 yang sanggup bersama kita mengharungi susah senang bersama.. bukan kwan yang mudah meninggalkan kita bila kita ditimpa kesusahan atau bila mereka berjumpa dengan orang yang lain yang lebih baik dari kte.. tetapi seorang yang boleh menerima kelemahan dan kekurangn diri kite seadanyer..
renung2kan lah yer kalian..

Baiklah asenyer smpi disini sahaja.. tilam dah mula memanggil2 daku untuk bersamanyer huhuu.. mata pun telah layu.. so berbuat baiklah kepada orang yang berbuat baik pada diri kite yer~~~
wassalam..
~nida~





Monday

lalalalaa~~~... (^_^)


Alhamdulillah..
syukur ke hadrat ilahi.. hari ni merupakan hari yang ke 6 umat islam berpuasa..
semalam bru sampai ke shah alam.. eeiii.. seronok giler lpas bbuka puasa bersama family semasa cuti hujung minggu,,, rase mcm nk blik je stiap kali cuti.. huhuu..
tp xbleh nida.. nxt week test mnanti kamu taw...

hmmm.. test enterprise system.. rse mcm ssah je soalan yg bkal keluar nti.. huhuu.. open book lak tu.. tntu soalannyer general.. xde dlm bku.. lecturer plak sruh dbawanyer buku.. xpelah kan.. mungkin ade keyword2 yg kte tgok je dlm buku tu kte akan teringat blik sedikit sebanyak ape yg lecturer ajar.. huhuuu...
semalam xsempat nk coret2 kt blog ni.. cz blik aje dr kpg semalam terus je rebahkan dri diatas tilam yg kurasakan sungguh empuk walaupun xdelah seempuk mana.. huhuu..
tp tahu ajelah kan di bulan puasa ni.. letak aje badan terus terlena di buai mimpi..

tak tahulah bende ape yg memberatkan kelopak mata ni... huhuuu..
semalam sampai agak awal jgakla.. sampai aje kt bilik terus aje dapatkan 'cik tak' huhuu...
rindu asenyer selama 4 hari tak memeluk 'cik tak' huhuuu..
kalian nak tahu spe 'cik tak' ??? heeee~~~ dielah peneman setiaku.. tak jemu mendengar segala masalah yang dihadapi.. thanks 'cik tak'.. =)

inilah dye peneman setiaku namanyer 'cik tak'  huhuuu.. =)

even cik tak xpernah memberi respon.. tetapi die xpernah menolak segala luahan hati ini.. die sentiasa bersama diriku di waktu susah n senang...
dan mengembirakan hari-hari sepi dan sunyiku... heheh.. jiwang lak.. heeeee~~~ :p

hmm.. mlm ni planning daku nk membuat assignment hci yg tak disiapkan lagi.. huhuu.. janji nk buat masa blik kpg aritu tapi tertangguh jg.. tak tahu lah.. blik kpg mesti sume keje yg nk dibuat mesti tertangguh.. hehee.. di kpg setiap hari di lalui dengan gelak tawa anak buah huhuu.. bermain dengan diorang aje kje.. mcm mana la tak dipanggil budak2 nida.. hahaha... perangai dah mcm budak2 dah.. heheh.. nk buat mcm mana.. suka sangat melayan kerenah budak2 ni.. klu tak dilayan kesian pula tgok diorg ni..

dah ler msih kecil.. mesti nak kan perhatian dan bermanja2 dari org yg lebih dewasa kan.. kite plak kne tjukkan contoh yg baik kt bdak2 ni.. hmmm.. contohilah maksu korg ni yer.. hehehe.. :p
hmm.. tibe2 aje hidung ni terbau sesuatu yg sedap kt dapur heheh.. akak2 kt umah sewa ni ske sgt memasak.. huhuu.. setiap malam ade je menu yg dyorg nk bwat.. (^_^)~~~

mlm ni katenyer nk dibuat kek batik ala2 sarawak gitu..
bau da sedap da ni.. heee~~ nida ble lak nk masak ni nida...?? xpe... belajar dari akak2 yer.. hihii.. muda lagi... yeyeye..
hmm.. ini kak jun..
teman serumah & juga coursemate
shari klu tak gelak ngan dye mmg xsempurna
ase hari2 ku hahaaa.. =)










time kasey yer akak2... terbaik punyer.. sporting and tak leka melayan 'kenakalan' ku..
gemok den lpas ni.. hehehe... :D


inilah kek batiknyer.. dah siap dimasak... huhuu.. ~~sedap.. =) 
baiklah kalian sume yer.. dyorg dah memanggil-manggil sruh merasa kek nyer.. nanti esok ari kte sembang2 lagi yer...
wassalam sume~~
moge pangjang umur dan dimurahkan rezeki kite semua pada esok hari..
selamat berpuasa semua...
tata...
~nida~

Wednesday

haMpir ke sitU..


Salam untuk semua..
alhamdulillah.. this is my 1st time for me writing blog.. huhuu... xtaw knape tbe2 tbuka hati utk menulis blog.. to share some story.. might be?? n just want to enjoy ourself and also learn to appreciate it... =) bak kte org " sayangi diri sndiri" heeee~~~
ok.. let's introduce my self..
my nickname is Nida.. ckplah rsenyer mmperkenalkan nama singkatan kan..
umur sdh mnjangkau 22thn.. still study.. im taking IT program in master level.. Alhamdulillah.. mgkin inilah hasilnya setelah 22thun belajar..
bnyak perkara yang kte kne study..

pergi sekolah rendah.. sekolah menengah.. msuk matrik and lastly at UiTM.. sgala yg terjadi adalah drpd usaha dr diri kte sndri.. krn "kita hanya mampu merancang dan Allah swt lah yg akan menentukan segalanya"
usaha sahaja rsenyer xberbaloi, tanpa ibadat, doa dan tawakal kpd Allah swt..

Alhamdulillah.. hari ini juga merupakan hari pertama bg seluruh umat islam menunaikan ibadah puasa.. bersamaan 1 Ramadhan... "Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak" kpd semua umat Islam.. semoge bulan yg mulia ini dapat mendidik kte menjadi insan yg lebih baik dr yang sebelumnyer.. di samping dapat menunaikan ibadah kepada yg Maha Esa... dan semoga bulan ramadhan kali ini membawa seribu RAHMAT dan KEBERKATAN kpd kita semua.. amin.. =)

Hampir ke situ..~~
sambil mendengar lagu kumpulan Mendua.. sy jdikan tjuk utk blog sy huhuu.. thanks kump mendua.. hehehe.. kata2 yang dimainkan dalam lgu ini seakan memberi maksud yang mendalam.. dan sy amat tertarik dgn lirik yg dimainkan...
hmm.. mungkin sedikit sebanyak lagu ni berkait skali dengan kehidupan sharian kan.. especially bila bergelar "student". .. banyak dugaan dan cabaran yang perlu kita tempuh..
kehilangan orang yg kte sayang.. sometimes menguji diri kte, sama ada berputus asa atau tabah utuk menghadapinya.. semuanya terpulang pada dri kte sendri.. hanya diri kita yang perlu mengubahnya.. tiada orang lain yang dapat mengubahnya utk kita~~~
kemasukan ke semester pertama pengajian peringkat master amat berlainan sekali.. kne sesuaikan dri dalam banyak perkara.. new friends.. new subjects.. new lecturers and of course tempat belajar yang baru.. kalau dulu di kampus Arau tp skrg di Shah Alam.. but im still prefer Arau as my best place which suitable for study.. sentiasa tenang.. and not forgotten to all of my frens.. im always miss u all.. huhuu.. sedih pula asenyer.. teman2 rapat.. (Husna.. huhuu.. :) my bestfren at Arau.. susah senang we are together.. )

tapi ape yang berlaku mesti ada hikmahnyerkan.. my family is my inspiration for me to further study.. and im realize which without them i cant doing all of this things.. thanks sO much... and im very luv them full of my heart..... huhuu..
sometimes.. something that we cant expect can occur.. something which occur with abrupt changes towards someone that we luv..
hmm.. maybe god want us know what is good for us.. as an indicator..


berusahalah selagi terdaya.. anggaplah apa yg berlaku sebagai ujian hidup..
For example,
"Love of people is not permanently for us, it can be change when someone found others that can give benefit for them.. therefore they will automatically forget all of the kindness that someone have done for them... " Then, they will easily change.. isn't it..
while we having trouble, while we are lack of frens or person that we not recognize who will lend their hand for us..
That kind of person is the best choice for us to choose as a good frens.. huhuu..~~
Remember its ok.. This is the moral value for us today.. to learn hahaha~~
ok.. that's all for today i think.. rase mengantuk dah.. nk tdo jap sebelum bangun sahur.. esok pula ade klas.. pukul 8.30..
tp xpe.. esok balik kpg.. yeye!! di perak.. berbuka puasa bersama keluarga.. tak sabar rasenyer.. ok..

selamat malam kpd kalian semua.. n selamat berpuasa pd esok hari..
salam..
~nida~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

miNe.. Life.. futuRe.. Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez