Sunday

hiDup iNi inDah.. =)


Salam...

Td pagi ade test ES.. akhirnye.. berakhir jge test ES ni.. hmm.. tp entahla rse xsedap hati lak.. bkan ape, excited sgt menjawab kot.. smpikan terjwab bnde lain.. soklan bc.. tp tangan ni tertulis pula jwapan lain.. huhhh!! panic jg lah asenye td.. da ler slow motion menjawab n dgn berhati2nyer.. ble je bc blik soklannye.. tbe bende lain yg dye nak.. haahaha... tgok jam tinggal 20 mnit.. huhh.. alhamdulillah.. nsiblah diberikan petunjuk padaku.. huhuuu.. tp yg peliknye lah kan.. klu time last minutes ni lah idea tu dtg mencurah2.. tp malangnye.. jari2 ni lak bergetar2 nak menulis.. hahha.. takut xsempat mse... huhhh.. cuak tol ase.. tapi takut gak.. ase ape yg terlintas di kepala ni terus je daku menulisnye.. hmm.. mge2 lah betol jwapan td amin.. Alhamdulillah.. keyakinan itu perlu ada dlm dri kte.. huhuu.. wajah ibu ayah.. terbayang2 di mata.. heheh..sayang sangat2 pada keluargaku..

Lepas aje test.. daku bersama kawan2 lain berbincang mengenai soalan yg dijawab td.. hendak je diri ini lari dari perbincangan ini.. takut..huhuu.. iyelaa.. mahu xtakut bincang2 tgok2 salah ke ape yg kte jwab td mestilah takut ase.. nak dijawab balik dah xboleh.. terima ajelah dgn redha.. hee.. Dlm perbncangan tu masing2 menunjukkan pelbagai reaksi.. ade yg mngerutkan dahi dan berbagai lah.. tp ade juga yg jawapan sme jer tu.. kre bernasib baik lah (dalam hati.. ahhhh! nasiblah ade yg same jawapan dgnku skurg2nye ade jgalah org yg sme fkrannye dgn ku.. huhuu.. idaklah betol 100% tp 50% tu might be adelah.. heheh..)
Berdoa mengajar kita utuk
merendahkan diri kpd maha Pencipta
tbe2 satu suara muncul "jomlah kte berdoa semoga lecturer memeriksa kertas kte dgn murah hati n dipermudahkan kte utuk mendapatkan markah.." kata seorg kakak yg merupakan student jg di dlm kelas ku.. heee.. (hmm.. jgn terkejut.. heeee..) tidak semena2 sume kawan2 ku mengangkat tangan.. termasuklah daku.. masing2 menunjukkan muka yg penuh dgn pengharapan.. berasa insaf seketika.. di dalam dewan kuliah yg sejuk itu.. dah ler kt bwah ade mesyuarat berlangsung.. huhuu.. tapi bagus jgalah kawan2 ku ini.. berdoa bersama2.. maklumlah kaum perempuan.. bak kata lecturer ku dulu "insan yang lemah" huhuu.. beginilah kehidupan sbagai pelajar.. kdg ase ape yg kte buat itu kelakar jer.. tapi ia penting untuk membentuk diri kita menjadi seorg insan.. dan tidak lpe pada yg maha Esa yang sentiasa ada bersama kita...

Beginilah kehidupan belajar diperingkat master..huhuu.. berkawan dgn org yg lebih tua.. berbeza rase dgn peringkat degree dulu.. perbezaan umur yg sgt ketara.. kakak2 n abg2.. masing2 suka memberi nasihat kepada satu sama lain,, terutama kpada yg lebih muda.. kurang sedikit pengalamannya.. huhuu.. suke dgr akak2 ni bercerita.. n memberi nasihat.. dlm kelas ni ibarat satu family pn ade ase.. ske sgt2 heee~ kdg kelakar jge tgok.. org yg berumur ni mengikut jejak ktorg yg muda2.. hihii.. ase mcm single.. jer.,, n im very respect them so much even have family, tanggungjawab mereka besar.. n kne jge anak.. dyorg still blaja n kdg rajin drpd ktorg yg muda2 ni.. wahh.. tabikkk to u akak2... heeee.. =) n their responsibility has giving us a lot of motivation in order to wake up from our dreams.. to make it come true.. heee.. renungkanlah yer.. hmmm..

So, menuntutlah ilmu selagi terdaya.. dugaan itu xpernah lari dari kte sbagai manusia di muka bumi ini...
Allah swt akan meninggikan orang-orang yang beriman dan orang-orang yang diberi"ilmu" pengetahuan beberapa darjat dari pada orang lain
yer.. tidak dinafikan kelakuan td ibarat sekolah2 rendah dulu aje kan.. tp tidak.. mne2 pun tetap same.. igatlah Allah swt..
ia sentiasa ada bersama kita..
tp kadang kita je sbagai makhluknye yg lupa padanya.. hanya ingat pada waktu kte bersedih n ditimpa kesusahan sahaja.. tp bila gembira lupa kepadaNYA yg menghidupkan dan mematikan kita di muka bumi ini..
lalalaalal ~jom pegi sekolah~
p/s : || for the rest of our life...|| Coz Allah is always by ur side... insyaAllah you'll find your way.... (^,^)||

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

miNe.. Life.. futuRe.. Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez